Blog

Mi az a kvantum?

Szinkronicitás

Mesterelme és lángelme

Író és Preziklub

Tudatossági szintek
(1-1000 skála)

Meditáció, ébredés

Egységtudat

Üzleti kapcsolatépítés

Együgyüek vagyunk.
De, mi ez az egy ügy?

Videók

 

 

 

 

Akit nem ráz meg a kvantumelmélet,
az nem értette meg!
Niels Bohr

Mi az a kvantum?

Hogy mi az a kvantum? Attól függ honnan jöttél. Mit tanultál, melyik agyféltekéd működik jobban és még sok egyéb tényezőtől.

Azt tudom mondani, hogy nekünk mit jelent. A kvantum a végtelen lehetőségek tárháza. Megoldás a semmiből, kapocs két végtelen távolságra lévő pont között, kapcsolat mindennel és mindenkivel. Valami ilyesmi. Az igazság az, fogalmam sincs, hogy mikor, miért és hogyan működik, csak azt tudom, hogy működik.

Nagyon sok ember keresi a nyitját, hogyan tudna változtatni az Életén, mégis a legjobban bevált módszereket valamiért teljesen elkerülik. (Sajnos, ennek jó oka van miért.)

Egyszer bemutattak Albert Einsteinnek egy indiai nőt, aki működő intuícióval született. Einstein felírt a táblára egy nehéz számítási feladatot. Ahogy a végére ért, a nő azonnal megtudta mondani a helyes választ.
Einstein teljesen megrökönyödött. Azt mondta: - még az is kizárt, hogy ez a nő a gondolataimból olvas, mivel ezt a feladatot én tudom megoldani a világon a leggyorsabban, de még nekem is két órába kerül, mire eljutok a helyes válaszig.

A tudomány csak napjainkban jutott el abba a stádiumba, hogy megfelelő eszközökkel tudja vizsgálni a kvantum jelenségeket. Nem egyszerű feladat, hiszen a különböző kutatócsoportok sokszor jutnak különböző eredményre. Amiben kezdenek egyet érteni az talán a legfontosabb:

A különböző jelenségeket, pusztán a megfigyelés ténye és a megfigyelő szándéka is befolyásolja.
Mivel nem sok tudós szereti ha sült bolondnak nézik, csak nagyon óvatos publikációk jelennek meg a témáról,

Amikor egy kutatócsoport azt akarja bebizonyítani egy jelenségről, hogy nem létezik, sokszor jutnak megcáfolhatatlan bizonyítékokkal arra a végeredményre, hogy valóban nem létezik.

Amikor viszont ugyanezt a jelenséget egy másik kutatócsoport azzal a szándékkal vizsgálja, hogy bebizonyítsa létezik, érdekes módon megcáfolhatatlan bizonyítékokat találnak arra vonatkozóan, hogy valóban létezik.

Ennek ismeretében talán érthető, miért lett világhírű Albert Einstein mondása:

"Csak két dologban hihetsz. Vagy abban, hogy a világon minden csoda, vagy abban, hogy semmi sem."

Vagy Henry Ford megjegyzése:

"Akár azt hiszed magadról, hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad lesz."

További információkért, iratkozz fel hírlevelünkre>>>

 

Ezt olvastad már?

Ajánló

Ne maradj le az aktuális hírekről! Klubtalálkozók,
programok, belső infók
.
Iratkozz fel itt!>>>

 

 

Döbbenetes:
Tarnóczy Vilmos
Szökés az elme börtönéből